Udvekslingsstudent; I FUCKING LOVE The United States of America!

Wow! Indeni har jeg det som et lille barn, der hopper og danser. Hold kæft, det her bliver fedt! Jeg har nu været i San Diego i næsten 14 dage, og jeg er betaget af alt over here. Jeg var godt klar over, at vi havde valgt en lækker by i forhold til stand, natur og vejret, men jeg er alligevel overrasket over hvor fedt her er. Alt er som de billeder, vi har set inden vi rejste. Mit skeptiske jeg havde tænkt, at billeder og videoer fra nettet var én side af San Diego, og at det umuligt kunne være sådan hele vejen igennem. Men det er det! Stranden bugter sig så langt øjet rækker, solen skinner, vandet er klart og blåt, og det bløde sand omfavner ens fødder, når man træder ned i det. Som amerikanerne siger; “The finest city in the country”.

Sommerfuglene i maven er for længst tryllet om begejstring over det her sted. De har stille og rolig forvandlet sig igennem flyveturen og de første par dage i San Diego. Vi fløj direkte over Grønland, hvilket er noget af det smukkeste jeg længe har set. Isbjergene der rejser sig og ’små isflager’, som svømmer rundt ude i vandet. Da vi fløj ind over L.A., meldte den amerikanske følelse rigtig. Husene ligger snorlige på rækker i villakvarterer med nærmest identiske indkørsler, og byen er fuld af palmer selv langt inde i landet.

Jeg var nervøs for, hvordan oplevelsen i lufthavnen ville være. Jeg har hørt så mange historier om, hvordan folk bliver tjekket og ikke kan komme ind grundet små tastefejl eller papirer der ikke kunne blive godkendt – men selvfølgelig gik alt fint og uden problemer.

 

 

”Los Angeles International Airport – Welcome to The United States”, står der med store bogstaver på muren og nervøsiteten forsvinder. Så er vi her sgu!

Det er ikke til at forstå. Indvendigt hopper og danser alle cellerne rundt i min krop og jeg fatter ikke, at jeg er i USA og at jeg skal bo her i et halvt år.

Den sidste nervøsitet forsvandt, da vi allerede første dag fandt et sted at bo. Katrine og jeg gik rundt hjemme i København og håbede, at vi hurtigt ville finde noget at bo i, så vi ikke skulle bruge for lang tid på det – men vi havde næsten ikke turde drømme om det. Men det var nøjagtigt sådan det blev. Allerede første dag var der to danske piger, som slog op på vores fælles EDU Facebook side, at de manglede to piger til at dele et værelse i deres hus på Mission Beach. Det betyder, at vi sidste fredag underskrev lejekontrakt og flytter ind allerede næste weekend. Det er så fedt at vide, at det er på plads. Samtidig er det betryggende for os, når faktum er, at andre leder efter et permanent sted at bo. Mission Beach er en tynd tange, hvor husene ligger i midten. Husene ligger tæt og har små forhaver vendt mod hinanden, og er kun adskilt af en lille sti. Når vi står her, kan vi se stranden, som kun ligger 50 meter væk. Kigger vi den anden vej, har vi havnen 150 meter væk.

Da vi den første aften så huset, var mine eneste tanker: ”Tænk, at jeg skal bo her i et halvt år. Tænk, at stranden bliver min baghave og tænk at vi har været så heldige”

 

Alt har flasket sig og alle de ting, der bekymrede mig omkring hus, bil og mobilabonnement er løst – og endda uden problemer og langt hurtigere end jeg kunne have forestille mig. Nu er det, som jeg i første omgang, var nervøs og spændt omkring ‘overvundet’ og der er plads til at jeg kan glæde mig til alt det der ligger forude. Det bliver spændende at starte i skole, og se hvordan den amerikanske undervisning foregår. Jeg glæder mig til at møde flere af de lokale studerende og lære mere om landet og dens kultur. Ikke mindst ser jeg frem til se alle de ting og steder, som vi allerede har på listen over oplevelser. Allerede i næste uge tager vi til Grand Canyon og Las Vegas og det bliver helt sikkert en oplevelse uden lige.

 

 

Går du selv og overvejer et studieophold? Måske er du i tvivl om, hvor du gerne vil hen, og hvad de forskellige universiteter kan tilbyde dig? Så tag og kig forbi EDU’s messe EDU Days, hvor 45 universiteter deltager – her er bl.a. SDSU, som jeg skal læse på her i San Diego. Messen foregår i København, Odense, Aarhus og Aalborg. Du kan læse mere og tilmelde dig på her.

 

 

Vil du gerne læse mere om mit udenlandsophold? Klik her!

 

 

 

 

6 kommentarer

 1. Hej Christine

  Så er jeg her igen 🙂
  Jeg kan jo se i indlægget her, at I har været super heldige med at finde et sted at bo så hurtigt. Og så endda i Mission Beach! Min veninde og jeg er selvfølgelig også ret spændte på og nervøse for, hvordan vi finder et sted at bo derover. Vi regner også med at booke en uge på hostel og så tage den derfra, når vi er landet i byen.
  Men jeg er selvfølgelig lidt nysgerrig på at høre mere om det sted, hvor I bor. Hvor mange værelser deler I fire piger, var stedet møbleret, da I flyttede ind, og hvor meget giver I for at bo der?

  Igen tak for din hjælp!
  Vh Rikke

  1. Author

   Hej igen Rikke

   Det er super dejligt, at du læser med på alle indlæggene og stiller en masse spørgsmål. Jeg vil hellere end gerne hjælpe jer 🙂
   Det lyder rigtig fint at bo på hostel den første uges tid. Selvom vi fandt et hus hurtigt, kunne vi først flytte ind sidst i august, da huset var lejet ud sommeren over – og det var tilfældet med de fleste. Om det også er sådan i forårs-perioden, kan jeg desværre ikke svare på. Men det er i hvert fald en god ide at booke hostel for en uges tid til at starte med. Måske har I allerede fået det at vide, men mange internationale studerende (specielt danskere), bliver anbefalet at tage det hostel, der hedder Beach Bungalow Hostel. Det er på ingen måde det flotteste, men eftersom mange bor her, er der mulighed god for at møde andre, som også søger bolig. Herefter rykkede mange videre, til enten Airbnb eller andre hostels eller Inn’s. De fleste bor 4-6 stykker sammen, og det er derfor en god mulighed for at møde andre. Alle der har ønsket bolig i beach-området, har også fået det, så det synes jeg ikke at I skal nervøse for. Det kan kræve en smule tålmodighed og at man ikke er kræsen – Men alle finder noget 🙂

   Vi bor 6 piger sammen og deler 3 værelser og 2 badeværelser – nogle deler seng og andre gør det ikke. Min veninde og jeg kender hinanden godt hjemmefra, og derfor er det intet problem, at vi deler seng – det er trods alt midlertidigt. Det virker til at være lidt forskelligt fra hus til hus, hvordan det er delt op med sengene, men alle deler værelse med nogen. Husene er dog møbleret, og derfor giver det lidt sig selv med fordeling af senge og værelser. Vi giver $700 alt inklusiv. Afhængig af lokaliteten på henholdvis Mission- og Pacific Beach, samt antallet af personer i huset, ligger huslejen imellem $700-950.

   Du er som altid velkommen til at stille yderligere spørgsmål 🙂

   Med venlig hilsen
   Christine

 2. Hej Christine

  Tak for anbefalingen af Beach Bungalow Hostel. Vi har hørt andre studerende tale om det, og vi har overvejet at bo der, så vi måske kan møde andre, som vi kan finde et sted at bo sammen med. Vi har også hørt om et sted, der hedder Banana Bungalow Hostel, men det er måske det samme?

  Det lyder jo som en rigtig fin løsning i jeres hus. Hvis huset skal overdrages til nye udvekslingsstuderende, når I flytter ud til december, er vi jo selvfølgelig meget interesseret i at overtage 🙂

  Og et lille tillægsspørgsmål. Kan du mon anbefale en amerikansk bank og et mobilabonnement, der er gode at bruge?

  Tak igen!
  Hilsner Rikke

 3. Author

  Hej Rikke.

  Så vist jeg kan se (ud fra en hurtig google søgning) er de to hostels du nævner ovenfor ikke det samme, trods at de ligger tæt. Jeg kan dog kun forestille mig, at begge vil være et godt sted at starte jeres tur.

  Jeg skal prøve at høre, vores udlejer om han regner med at have udvekslingstuderende igen til foråret. Så skal jeg nok sende dig en mail med svaret 😉

  De fleste har enten T-mobile eller Varizon, da det er det billigste og bedste. Jeg kan ikke anbefale bank, da jeg ikke selv har en amerikansk konto, eller kender nogen der har. Da det koster penge både at få oprettet konto og overførepenge til den, har mange udregnet det til at blive nogenlunde det samme, som at betale gebyr for hævninger og brug af sit danske dankort. Også er det nemmere, bare at fortsætte med at bruge dit dankort og mastercard. 🙂

  Mange hilsner
  Christine

 4. Hej Christine

  Tak for svar!

  Jeg er spændt på at høre, hvad din udlejer siger 🙂

  Og jeg vil skrive T-mobile og Varizon bag øret. Der går man vel bare ind i en fysisk butik og opretter et abonnement?
  Den amerikanske konto er hermed droppet 😉

  Hilsner Rikke

  1. Author

   Hej Rikke

   Jeg har netop sendt dig en mail 🙂
   Ja, de ligger forholdvis mange steder, så I møder bare op. De er super søde, og hjælper gerne. Tjek evt. lige på nettet, hvad I gerne vil have for et abonnement, så I er sikre på pris osv. Husk at taxes for det meste kommer oveni. Vi kiggede på den del ‘plans’ hvor det blev billigere, jo flere man var, men der skal man desværre binde sig i 2 år, hvilket jo ikke kan betale sig for os 🙂

   Mange hilsner
   Christine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *