Min tid som au pair i Australien

Jeg har siden jeg begyndte på handelsgymnasiet vidst, at jeg gerne ville have mindst ét sabbatår, når jeg engang blev færdig. Det at være væk hjemmefra i længere tid har jeg altid været fascineret af. Så efter al eksamensræset, studentertiden og en tur på Roskilde Festival, valgte jeg at tage en måned til Sri Lanka. Det var en kæmpe oplevelse, og jeg fandt hurtig ud af, at en måned slet ikke var nok!

Jeg besluttede mig derfor for, at ville opleve verden på egen hånd over længere tid. Hvor jeg skulle hen og hvor længe var jeg dog ikke helt sikker – jeg var til gengæld sikker på, at jeg ville bruge min rejse til at at forbedre mit engelsk. Jeg besluttede mig hurtigt for at kombinerer min rejse med arbejde, fordi det gjorde det nemmere at komme hurtigt afsted og være væk i længere tid. Sidste år i december besluttede jeg mig for, at turen skulle gå til Australien. Jeg havde nemlig gennem Au Pair World fundet en dansk/australsk familie, som søgte en dansk au pair. Så to måneder senere –  mere præcist den 14. februar 2016 – satte jeg mig ombord på et  fly til Adelaide, hvor jeg regnede med at tilbringe de næste 6 måneder. Sådan blev det dog ikke, heldigvis! Jeg boede hos min første familie i godt 3 måneder, inden de rev teltpælene op og flyttede til Danmark. Min tid hos familien var helt fantastisk. Det var en utroligt sød familie, jeg fik nogle rigtig gode venner som jeg vil holde fast i – og jeg fik en masse fede minder med i bagagen. Jeg lærte også meget i løbet af de første tre måneder. Mit engelsk blev langt bedre og jeg blev mere åben over for andre mennesker  og nye ting.

Allerede efter kun en måned på den anden side af jorden, besluttede jeg mig faktisk for at forlænge min rejse. Jeg var indstillet på, at jeg ville se mere af Australien, og jeg begyndte derfor at søge efter en ny familie uden for SA (South Australia). Efter to ugers søgen fandt jeg en familie i Queensland, hvilket er super lækkert! Jeg er især helt vild med temperaturen ”her oppe”, der lige nu er 26 grader – og vi er oven i købet midt i Australiens vinterperiode.

Jeg har været hos min nuværende familie i seks måneder. Det betyder også, at arbejdet som au pair lige om lidt er slut, og turen igen går tilbage til Adelaide, hvor jeg skal mødes med to venner fra Danmark. Vi har sammen planlagt en road trip på en måned fra Adelaide til Brisbane. Jeg glæder mig utroligt meget! Efter vores road trip splitter vi op i Brisbane, hvor min veninde Laura rejser hjem til Danmark. Min ven Jesper og jeg vil fortsætte vores rejse til henholdsvis New Zealand, Samoa, Fiji, Thailand og Doha, inden vi igen sætter fødderne på dansk jord til januar.

 

Jeg håber, at du vil følge min rejse her på www.skoleogliv.dk, hvor jeg løbende vil komme med mine rejseberetninger.

Mange hilsner Line Nielsen

3 kommentarer

 1. Hej
  Jeg er en bekymret far.Min datter på 19 vil til Australien. jeg tænker på hvad men forsikring ?
  Er det andet som man skal have styr på inden man rejser ?
  Hilsen
  Den bekymret far.

  1. Hej 🙂

   Ved afrejse skal din datter have en udvidet rejseforskring. De fleste rejseselskaber tilbyder en rejseforskring der gælder 30 dage, og derfor skal I udvide denne, så den er gældende i den periode hun skal være væk. Herudover kan det være vigtigt at undersøge, hvad forsikringen indeholder i forhold til manglende bagage, tyveri eller forskellige sportsgrene som f.eks. skydrive. Jeg ville starte med at ringe til jeres nuværende forsikringsselskab og se, hvad de kan tilbyde – måske de også er villige til at give en god pris, nu når I allerede er kunde der.

   Foruden forsikring vil jeg foreslå at din datter har to hævekort med. Evt. et Dankort og et Mastercard. De fleste Mastercard giver fordele som forsikring ved manglende bagage eller flyforsinkelser. Det kan ske at banken lukker hendes kort, fordi hun er i et andet land eller hæver et større beløb for at undgå gebyr. I sådanne tilfælde er det rart at have et ekstra kort at kunne bruge, imens det andet bliver åbnet op igen. Hun skal naturligvis også have sit NemId med og være sikker på at der er nok nøgler tilbage herpå. Herudover er det en god ide at tjekke at alle kort – og pas – er gyldige i hele perioden. Personligt har en af mine forældre haft fuldmagt over mine kontis begge de gange jeg har været væk. Det har ikke været nødvendigt, men det har givet mig en sikkerhed, at jeg vidste, at de kunne tilgå mine kontis fra Danmark, hvis nu noget skulle opstå. Fuldmagten får I formentlig, ved at ringe til banken.

   Herudover skal I/din datter undersøge om det kræver visum at komme til Australien og hvis ikke, hvor længe hun så kan opholde sig i landet uden. Disse regler kan I blandt andet finde på UM.dk.

   Jeg vil forslå at I snakker sammen om, hvad din datter har styr på, og hvad hun gerne vil have hjælp til. Måske I kan lave en liste sammen, så du også kan følge med i at alt er som det skal være klar inden hun rejser. Det kan være en fordel at kigge på nettet – ligesom du har gjort her – for at finde praktiske informationer og fortællinger om, hvordan det er at være afsted. Herudover er sider som Udenrigsministeriet eller de forskellige rejseselskaber som Kilroy og Adventure.dk også gode at kigge på, da de har gode lister med ting der skal være styr på og ting som hun skal have med.

   Herudover vil jeg sige at du som far ikke behøver at være bekymret. Mange studerende og unge i deres sabbatår rejser og langt de fleste får nogle af de bedste måneder eller år i deres liv. Og hvis din datter skulle opleve problemer eller gerne vil hjem undervejs, er Australien heldigvis ikke længere væk end et skypeopkald og evt. den første flyafgang hjem. Der er langt fysisk, men verden bliver mindre og mindre og det gør det nemt at komme i kontakt med familien jævnligt eller at komme hurtigt hjem. Som barn kommer man til at være nervøs inden afgang, og man kommer til at savne sin familie. Derfor hjælper det meget, hvis ens nærmeste er støttende og kan se formålet med ens rejse. Du må naturligvis gerne være bekymret og det er også dejligt at vide, at ens forældre bekymre sig for en, men lad det ikke overskygge den glæde hun formentlig går rundt med, over at skulle afsted. 🙂

   Jeg håber mit svar har været nyttigt. Du er naturligvis mere en velkommen til at skrive tilbage, hvis du har yderligere spørgsmål eller kommentar 🙂

   De bedste hilsner

   Christine 🙂

 2. Hej,
  Rigtig spændende indlæg.
  Hvilket visum rejste du ind på I Australien?
  Betalte du skat i Australien?
  Jeg overvejer meget at tage afsted, men der er selvfølgelig en masse man skal have styr på inden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *