Kagemand af vandbakkelse

I sidste uge havde vi også eksempler på fødselsdagskager. I denne uge har vi en opskrift på vandbakkelser. Typisk bruges vandbakkelser til fødselsdag til kagemand eller kagekone, men kun fantasien sætter grænser for, hvordan din fødselsdagskage skal se ud.

Indgrienser

3 dl vand
80 gr. smør
160 gr. hvedemel
1 1/2 spsk sukker
4 store æg

Slik, frugt eller andet sødt til pynt. Se evt. punkt 9 for ideer.

Fremgangsmåde:

  1. Smør og vand bringes i kog i en gryde.
  2. Mel og sukker blandes i en skål. Når vand- og smørblandingen koger, piskes blandingen af mel og sukker heri. Der piskes indtil massen har en ensartet konsistens og den slipper grydens kant.
  3. Dejen stilles til afkøling i gryden indtil den har fingertemperatur.
  4. Æggene piskes sammen i en skål. Når dejen er kølet piskes æggemassen i dejen lidt af gangen. Det er ikke sikkert at du skal bruge helle massen, så det er vigtigt at du tilsætter lidt af gangen. Dejen skal kunne lægges på en bageplade uden at flyde ud, og derfor er det vigtigt at den ikke bliver for tynd. Pisk dejen indtil konsistensen igen er ensartet.
  5. Tænd ovnen på 200 grader. Det er vigtigt at du ikke bruger varmluft.
  6. Tegn omridset af en kagemand eller kagekone på et stykke bagepapir. Hvis du synes det er svært at tegne pænt kan du finde skåle, fade, tallerkener eller lignende, som du kan bruge til at tegne omridset omkring. Specielt et rundt hoved kan være rart at tegne efter en kagetallerken. Du bestemmer naturligvis selv, hvordan han eller hun skal se ud. Vend bagepapiret så blyantsstregen vender nedad.
  7. Bag kagemanden eller -konen i ovnen i 25-30 minutter. Det er meget vigtigt, at du ikke åbner ovnen de første 20 minutter, da dejen så vil falde sammen.
  8. Når kagemanden eller kagedamen er bagt, afkøles den på pladen.
  9. Pynt kagen. Du kan bruge alle former for slik og kun fantasien sætter grænser, når der skal laves hår, knapper samt øjne og mund. Sliksnørrebånd er altid en sikker vinder til håret. For at slikket ikke falder af, kan du med fordel smøre glasur på hele kagen. Det smager godt, ser godt ud og slikket bliver siddende, hvor det skal. Du kan også pynte din kage som en klovn, pirat eller andet som dit barn finder sjovt og måske har interesse for. Kagen kan selvfølgelig også bages som noget helt andet. Måske dit barn elsker fodbold eller erne vil have et sørøverskib. Fordi vandbakkelsen kun er formen kan du altid være kreativ med pynt.

Hvis du får mange gæster, kan du med fordel lave dobbelt portion og tegne hoved, arme og ben på en plade og selve kroppen på en anden plade. Delene lægges på et stort fad og så kan du lave en stor kagemand eller -kone.

Kagen er bedst hvis den bages samme dag som den skal spises.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *