Påskeæg fra Alida Marstrand

Da vi træder ind i den lille fine butik, er det som at træde ind i en anden verden – eller i hvert fald en anden tid. Butikken er på ingen måde stor, prangende eller fancy men derimod historisk og et sted, hvor der er kræset om detaljerne. Der er ikke forvirrende mange ting at tage stilling til i den lille butik men derimod delikate chokolader, fine guld-æsker, øjenkontakt med ejeren som servicerer, en god snak – og på vejen ud bliver man budt et stykke chokolade ‘til vejen hjem’.

Vores chokolader bliver pakket forsigtigt i guld-folie og guld-æske med fint bånd. Chokoladerne smager som butikken opleves. De er ikke prangende, de smager ikke af 7 ting på samme tid. De smager derimod internst af det, de er lavet af; råvarer i god kvalitet. Marcipanen smager meget af marcipan, chokoladen kraftigt af chokolade, og nougat’en af rigtig nougat. Her er tydeligvis ikke tilføjet alt muligt ekstra eller noget kunstigt. Håndværket er også – som servicen – i orden; chokoladerne er dekorative og chokoladeskallen knækker som den skal.

Det er helt sikkert ikke sidste gang, at vi besøger Alida Marstrand med den fantastiske historie og de skønne chokolader – en butik som Dronning Margrethe vist også får påskeæg fra hver år…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *