Nemme sommersalater

De sidste par dage har solen kigget mere og mere frem og det giver de fleste danskere endnu mere lyst til rigtige forårsdage om end ikke sommer og sol. Det kan vi ikke give dig, men derimod kommer der her et par bud på, hvordan du kan bringe sommeren ind på middagsbordet så der i det mindste smager af sommer.

En simpel måde at gøre salater mere sommerlige er at bruge hovederne fra stedmoderblomster, som er spiselige og virkelig signalerer sommer, når de ligger der i salatskålen, som pynt på en dessert eller på en rugbrødsmad med en af de første nye kartofler, som kommer her i april måned.

En anden måde er, at erstatte nogle af de typiske danske grøntsager, med mere eksotiske frugter. I en traditionel grøn salat, kan du erstatte eller tilføje frugter som ananas, mango og granatæble. Her kan jordbær også gøre rigtig godt. Frugterne giver en god fornemmelse af sommer og sol, samtidig med at det pifter det traditionelle lidt ekstra op. Salaten er god til de fleste former for kød, men specielt til mørbrad eller kylling fungere det rigtig fint.

LÆS OGSÅ: Vær sund og spar på samme tid

Samme mulighed er der i forhold til desserter. Den gode klassiske frugtsalat – eller abemad som nogen kalder det – kan hurtig gøres mere sommerlig ved at bruge eksotiske frugter. Desserten er i sig selv frisk og vaniljecremen giver det ekstra pift af sommer og sol. Den kan du naturligvis selv lave fra bunden eller du kan købe den færdiglavet i butikken. En anden mulighed i den søde afdeling, er at tage hul på sæsonen for koldskål lidt før normalt. Det er også noget, der giver sommer-fornemmelser. Putter du lidt bær i til at supplere frugterne, så smager det endnu mere sommerligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *