Sundhed; Sådan kommer du godt i gang med træningen

Foråret er endelig over os, og det betyder, at mange af os endelig kan begynde at træne igen. Snart er det tid til bare tæer i sandalerne, nederdele og små toppe og vi vil helt naturligt gerne tage os lidt bedre ud. Det er også langt mere inviterende at løbe eller cykle en tur, når nu det ikke længere er frostgrader og solens stråler skinner på os.

Vi har derfor allieret os med fysioterapeut og cand. scient. i fysioterapi, Cathrine Goldschmidt om, hvad man skal være opmærksom på, når nu man efter vinterens pause igen begynder træningen. 

  • Start stille og roligt op og lad kroppen tilpasse sig den nye træningsform, så du undgår  skader pga. overbelastning.
  • Husk opvarmningen! Lav aktiviteter med de store muskelgrupper; ben, arme, bryst, ryg og mave – og få pulsen lidt op. Det får blodet til at løbe hurtigere rundt i kroppen og gøre den klar til selve træningen.
  • Træn ikke den samme muskelgruppe to dage i træk. Hold en dags pause imellem træningen, hvis det er den samme træningsform du udfører. Som tommelfinger-regel skal man holde 48 timers pause, så muskler, sener og led kan nå at genopbygges.
  • Få en ordentlig instruktion i udførelsen af øvelser ved fx styrketræning. Instruktionen er vigtig, fordi du både får mest muligt ud af din træning, men også så du undgår at påføre dig selv skader.
  • Sæt et langsigtet mål med træningen, men også mindre delmål. Målene øger både din motivation og vedholdenhed, og dermed har du også bedre chance for at lykkes med at nå dine mål.

Cathrine Luhaäär Goldschmidt.
Fysioterapeut & Cand. Scient. i Fysioterapi
Udviklingsterapeut ved Køge kommunes genoptræning

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *