Sundhed: Anmeldelse af ”Kom og leg med os” fra Shufflebook

Shufflebook er et mindre forlag, som sælger anderledes børnebøger.

Æsken er fyldt med kort, som fungerer som sider. Det anderledes er, at man tager en hel side – eller et helt kort omman vil – ud af ’shufflebook-æsken’. Alt efter hvilken shufflebook, man har valgt sig eller fået, byder hvert kort på en aktivitet, som inviterer til læring, nærvær, samtale eller aktivitet. Der er et bredt udvalg af shufflebooks, som egner sig til alle. Alle kan være med, og det fine er netop, at bøgerne inviterer til samvær på kryds af alder – fra 3-100 år. Det er dog nok mest de 3 -10-årige og voksne, der finder det sjovest. Men visse shufflebooks egner sig også fortrinligt til hele familien. Der findes shuffelbooks, som motiverer til at tegne, synge, lege, bage og så videre og så videre.

På Skole&Liv har vi fået foræret to shufflebook. Den ene hedder ”Kom og leg med os – Udendørs aktiviteter” og den anmelder vi i dag. Shufflebook’en ”Kom og leg med os” er sjov, især for de ældste børnehavebørn og de yngste skolebørn. Udvalget af aktivitetskortene i bogen er godt gennemtænkt, så der er kort der matcher de fleste udendørssteder, alle årstider og mange aktivitets-typer. Der er fx oplæg til udendørs madlavning, aktiviteter på stranden og i skoven samt hjemme i haven.

På Skole&Liv ser vi mulighed for mange gode, sjove, læringsrige, nærværende, elektronik-frie timer med denne Shufflebook. Vi forestiller os, at – ud over børnefamilier og bedsteforældre med besøg af børnebørn –dagplejere, børnehaver, skoleklasser, SFO’er og mange andre kan få stor glæde af Shufflebook’en. Noget af det rigtig fine ved bogens form er også, at man kan tage det enkelte kort med sig derhen, hvor aktiviteten skal foregå. Ender man med gerne at ville lave fx ’fiskefangeren’ eller fuglekassen, så kan man tage kortet med sig ud. Det tager ikke skade af at ligge i græsset og er ikke tungt eller besværligt – ligesom siden ikke blæser væk, som de ofte gør i en bog, når man går udendørs…

Der er mange måder man kan bruge kortene på. Har man planlagt en tur i parken, kan man jo vælge et eller flere kort, som inviterer til leg eller aktiviteter i parken. Har man bare besluttet, at man vil ud men ikke hvorhen, så kan man jo trække lod imellem alle kortene og lade tilfældighederne bestemme hvor dagens udflugt skal gå hen… I bestemmer selv!

Netop denne shufflebook vil være oplagt at købe nu hvor vejret endelig er blevet lidt fristende at opholde sig i – og ikke mindst op til sommerferien.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *