Få den bedste start på eksamensperioden

Eksamensperioden er så godt som begyndt. Vi har i denne artikel samlet nogle af alle de gode råd, som vi tidligere har givet omkring eksamen. De næste par måneder vil vi naturligvis dele en masse nye gode råd om, hvordan du roligt og med overblik kommer igennem din eksamens-tid. Her kommer først et gensyn med det, vi allerede ved virker.

Eksamen handler ikke kun om at få styr på den enkelte eksamen. Alt det rundt om selve eksamenerne betyder også meget for dit overskud til at læse op, planlægge og skrive opgaver. Det er vigtig at have styr på aftaler og at fortælle familie og venner, at man er optaget af eksamens-forberedelser og selve eksamen. Det vil gøre, at du ikke bliver stresset over både eksamen og det sociale. Du kan læse mere om dette her. Det kan også – især lige i denne tid – føles som om alting er lige vigtigt… blomsterne og solen titter frem og kolde øl kalder på dig. Det kan gøre det svært at prioritere – og netop det kan du læse om lige her .

Skab overblik

Når alt dette er sagt, er det tid til at fokusere på selve eksamensforberedelserne. Start med at få et overblik over dine eksaminer. Har du styr på dine noter? Hvornår er hvilke eksaminer og hvad forventes der af dig. Vi har samlet nogle gode råd til, hvordan du kan planlægge din eksamensperiode bedst muligt.
Når eksamensperioden overordnet er planlagt, handler det om at se på den enkelte dag. Hvilke delmål skal der til for at jeg når min overordnede plan -og hvordan vil jeg strukturer min dag? Vores erfaring siger os, at rigtig mange studerende haft stor succes med at bruge 25/5 metoden. 25/5 handler om at strukturere den tid du rent faktisk læser, skriver, undersøger eller noterer, så du kan arbejde koncentreret med dit materiale – men også får de nødvendige pauser undervejs.

Der er mange måder, at forberede sig til eksamen på, og det er vigtigt at have med i sine overvejelser, hvilket miljø man arbejder bedst  i. Dette har vi samlet her (link til tekst fra uge 14).

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *