Perfekte muffins til skriftlig eksamen

Nødde- og havremuffin med frugt/bær og chokolade

Skriftlige eksamener kan være en heftig oplevelse. Især de lange på 5-6 timer kan virkelig være hårde at komme igennem – og de kan virkelig kræve noget god energi til hjernen. Det er vigtigt ikke at gå ‘sukker-kold’, men det kan for mange være lige så vigtigt ikke at sidde og være sulten. Hvis maven kalder på mad – og måske oven i købet knurrer – bliver det svært at bevare koncentrationen. Man vil jo helst heller ikke forstyrre andre og derfor må maden også gerne være noget, der ikke ’larmer’ som fx knækbrød eller gulerødder – selvom det ellers er to eksempler på noget, der netop sørger for at man kan forblive mæt.

Vi bringer derfor i dag en opskrift på lækre muffins fyldt med det gode sukker, så hovedet forbliver ‘skarpt’. Men de er også fyldt med både fibre og med proteiner så mætheden holder.

Tørre ingredienser

1 spsk. kardemomme
2 spsk. kanel
40 gram hasselnødder
40 gram mørk chokolade
70 gram havregryn
1 nip salt
70 gram sukker
1 tsk bagpulver

Våde ingredienser

¼ dl olie eller smeltet smør
1 æg
½ dl yoghurt naturel
3-4 æbler

Først kører du havregryn og hasselnødder igennem foodprocessor, mini-hakker eller andet, der kan hakke nødderne fint og lave havregryn til mel. Gør det gerne samtidig, så bliver de to ingredienser blandet godt. Hak så chokoladen.
Bland alle de tørre ingredienser. Herefter skærer du æblerne i tern. Nu skal de våde ingredienser blandes.
Og til sidst røres de våde ingredienser i de tørre, hvorefter dejen fyldes i muffinforme og bages ca. 18 minutter ved 180 grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *