Studieprofil; Professionsbachelor i Offentlig Administration ved Absalon

Fakta om uddannelsen:

  • Uddannelsens længde: 3,5 år
  • Praktik: ét sammenhængende forløb på 4,5 måneder
  • Åbent hus: se mere her.
  • Bliv studerende for en dag: se mere her.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Interview med studerende Ornella Sisinni

Ornella Sisinni er 27 år og studerer til Professionsbachelor i Offentlig Administration på Professionshøjskolen Absalon i Næstved. Pt. Bor hun i Bruxelles, hvor hun er i praktik i Europaparlamentet hos Margrethe Auken.

Hvad er dit drømmejob?

»Det ved jeg faktisk ikke… Det troede jeg, at jeg gjorde. Jeg har altid forestillet mig at lave noget inden for det politiske felt. Men jeg har erfaret, at jeg nok hellere vil noget med mere af det, man kalder ’borger-kontakt’. Som administrativ medarbejder inden for det politiske område er der meget tid bag en computer hvor du læser lovgivning. Jeg havde forestillet mig noget andet, og igennem min uddannelse og især min praktik, har jeg erfaret, at jeg har brug for mere kontakt med mennesker. Derfor er jeg ved at finde ud af, om det ikke skal være et andet område. Bliver det alligevel inden for det politiske felt, skal det være noget inden for velfærds – jeg kan sagtens forestille mig at arbejde for en interesseorganisation.«

Hvorfor valgte du dette studie?

»Jeg læste oprindeligt statskundskab – men min mand, min søn og jeg skulle flytte og jeg kunne ikke fortsætte studiet under flytningen. Jeg skulle derfor finde et studie, som var fleksibelt på den måde. Jeg valgte Professionsbachelor i Offentlig Administration, fordi det kan bruges inden for det politiske felt, fordi det berører mennesker og fordi det har en god blanding af både det teoretiske og det praktiske med blandt andet borgerkontakt og praktiske erfaringer gennem en lang praktikperiode. Mange andre uddannelser bliver nemt det ene eller det andet – altså enten meget teoretisk eller meget praktisk. Og det er helt sikker noget af det, som er godt ved denne uddannelse – at man kan prøve det studerede af i praksis, inden man bliver færdig. Jeg er fx rigtig glad for min praktikplads her i Europaparlamentet, som er rigtig travl og spændende.«

Hvordan fungerer det så i praksis, når du langt fra altid kan være til undervisning og andet på uddannelse?

»Det fungerer fuldstændig uproblematisk. Det er en fin kombination af, at jeg sommetider er på campus i Næstved og deltager i undervisning eller arrangementer og så digital undervisning og digitale studiegrupper. Vi samarbejder blandt andet gennem google docs og Skype – og så er der Adobe, som underviserne bruger til undervisningen. Jeg har været meget positivt overrasket.  Til at begynde med var jeg bekymret, men det er altså en god studieform, hvis man bor langt væk eller har små børn, rejser til udlandet eller har job ved siden af. Og det var jo faktisk en af grundene til, at jeg valgte netop Absalon – at denne studieform var en mulighed.«

Hvordan oplever du underviserne og undervisningen?

»Jeg er vild med undervisningen på min uddannelse – både on- og offline. Når undervisningen er online, foregår den via Adobe – noget skype-agtigt – der er både en tavlen, en knap der fungerer som ”jeg rækker hånden op” og en ’chat-knap’. Jeg mener ikke, at jeg lærer mere, når jeg deltager i almindelig undervisning end ved online undervisning. Men det kræver selvdisciplin og modenhed.«

Hvordan oplever du studiemiljøet og det sociale på uddannelsen?

»Supergodt! Jeg kender mine medstuderende – der er fredagsbar og andre sociale arrangementer. Jeg har sågar, nogle gange, fået lov til at deltage via Skype. På den måde kunne jeg deltage og holde relationer ved lige, selvom jeg ikke kunne være til stede i Næstved på dagen… Og så får man jo faktisk også et ekstra ’studiemiljø’, når man er i praktik – man får jo sådan set et arbejdsmiljø og kolleger, ud over medstuderende.«

Hvad skal du, når du har skrevet dit BA-projekt færdigt og har en Professionsbachelor i Offentlig Administration?

»Jeg tror faktisk, at jeg skal studere videre. Jeg ved, at man kan søge direkte ind på RUC på uddannelsen Forvaltning, på Ålborg Universitet i København på Politik & Administration og på Københavns Universitet på jura. Jeg har dog tænkt mig at søge ind på Ålborg Universitet på IT, læring og organisatorisk omstilling. Jeg forestiller mig at bruge uddannelsen på HR-området… til noget coaching, vejleding i forbindelse med medarbejderudvikling – fx i en HR-afdeling.«

Ornella, hvad der din ‘Top 3″ på uddannelsen Professionsbachelor i Offentlig Administration på Professionshøjskolen Absalon i Næstved?

»Helt klart underviserne på første-pladsen, høj faglighed og det at man altid kan komme i kontakt med andre studerende og undervisere – man føler sig aldrig alene med det faglige, selvom man sidder langt væk fysisk.«

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Q&A om Professionsbacheloruddannelsen i Offentlig Administration

Hvorfor skal man vælge uddannelsen ’professionsbachelor i offentlig administration’?

Man skal vælge denne uddannelse, hvis man gerne vil løse administrative arbejdsopgaver, vejlede, rådgive og køre projekter. Arbejdsopgaverne kan være mangeartede, da administrative arbejdsopgaver spænder bredt. Typiske arbejdsopgaver er; sagsbehandling, at lave politiske oplæg, at fungere som projektleder, foretage analyser og økonomistyring. Men man skal helt sikkert også vælge den, hvis man ønsker sig en fleksibel uddannelse med praktik – og generelt godt kan lide afvekslingen mellem det teoretiske og det praktiske ’hands on’ arbejde med det, man læser om.

Hvor vil man komme til at arbejde, hvis man uddanner sig til professionsbachelor i offentlig administration?

Som regel vil man, som uddannelsens navn også afslører, få en karriere inden for det offentlige. Typiske arbejdspladser for personer, der  er professionsbachelor i offentlig administration, er en administrativ afdeling i en kommune, region eller i staten. Sådanne afdelinger kan fx være en statslig styrelse, en HR- eller økonomiafdeling i en region eller samme afdeling i et jobcenter…  Mange administrationsbachelorer vælger dog også at gøre karriere i private virksomheder eller interesseorganisationer – det kan fx en være en fagforening eller en NGO.

Er man færdiguddannet, når man har bestået sidste eksamen på Professionsbachelor i Offentlig Administration?

Som udgangspunkt ja, og der er mange jobmuligheder at vælge imellem. Men man kan også sagtens studere videre, bl.a. kan man tage en kandidatgrad på universitet.

Hvor kan man studere Professionsbachelor i Offentlig Administration?

Det kan man bl.a. på Professionshøjskolen Absalon i Næstved, hvor man har valgt at udforme studiet meget fleksibelt. Fleksibiliteten bliver blandt andet tydelig i og med, at man som studerende ikke kun har mulighed for både at deltage i traditionel undervisning i på campus i Næstved men også at være studerende online. Det betyder i praksis, at de studerende har adgang til læring 24-7.  Du kan altså både være studerende on- og offline på samme uddannelse, på samme hold, med de samme medstuderende og undervisere.

 

BETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *