Tag et sabbatår og rejs ud i verden

Mange unge bliver skræmt over fremdriftsreformens mål om at reducere studietidsforsinkelser. Dette kan i sidste ende holde nogle unge tilbage fra at rejse ud i verden efter gymnasiet. Denne rejse er ellers en dannelsesrejse, som unge mennesker bestemt ikke burde springe over!

Nutidens konkurrencesamfund kræver, at man i en tidlig alder skal tage stilling til, hvad man vil, hvilken uddannelse man vil tage og hvilke mål man har i livet. Dette er for de fleste svært, ja næsten umuligt. Derfor er det kun gavnligt for alle, der står i denne problematik, at tage ud i verden – at rejse og opleve verdens forskellige kulturer. Læs med i artiklen og få inspiration til rejsen!

Rejs ud i verden og gør en forskel

Grupperejser er meget populære blandt unge – især grupperejser og ophold på højskole med et formål, som fx frivilligt arbejde eller højskole i udlandet. Især højskoleophold i udlandet er en enestående mulighed for unge, som gerne vil have noget ekstra ud af deres rejse. Et højskoleophold i udlandet giver mulighed for at lære noget om verden og sig selv ved at kombinere undervisning med ture og oplevelser rundt i det pågældende land – og på den måde komme helt tæt på befolkningen. Et højskoleophold i udlandet er en kæmpe rejseoplevelse og en unik mulighed for at bo og rejse i en fremmed kultur. Som højskolelev kan man også tilpasse sin rejse lige præcis sine behov. Fx kan man både vælge sommerhøjskole, længere- og korterevarende højskoleophold.

Korte højskoleophold varer som regel 4 uger og er oplagt som forberedelse på videre frivilligt arbejde eller som start på en videre rejse ud i verden.

Udforsk alternative destinationer

Rigtig mange unge rejser i deres sabbatår til Asien på den klassiske backpackertur til destinationer som Thailand, Vietnam eller Laos, som alle er både billige og utroligt smukke destinationer. Derfor er det også forståeligt, at disse destinationer ofte indgår i rejseplanen. Men ønsker man at opleve andre og anderledes destinationer, og dermed alternative kulturer, kan man fx vælge at rejse til Kenya i Afrika, Palæstina i Mellemøsten eller Sri Lanka eller Myanmar i Asien – bare for at nævne nogle få.

Palæstina er eksempelvis en mulighed for at få et særligt indblik i Mellemøstens kultur og den konflikt der præger livet i Palæstina. Man kan opleve Betlehem og Vestbreddens forskellige byer – og endda flygtningelejre. En rejse til Palæstina er også en mulighed for at opleve landets smukke natur eller beduinerne i ørkenen. Med andre ord er sådan en rejse en alternativ og anderledes rejsedestination, der bør opleves.

Få et nyt syn på verden

At rejse ud i verden og opleve forskellene på diverse folkeslag og kulturer, kan være en øjenåbner for rigtig mange. En sådan rejse kan derfor være med til at udvide ens horisont og få en større forståelse for verdens kultur- og samfundsforskelle.

Folk, der er berejste ser generelt mere positivt på emner som globalisering og immigration, end de der ikke har oplevet verden på samme måde. Berejste mennesker har, overordnet set, en bedre forståelse for og indblik i, at ikke alle mennesker har de samme livsvilkår.

 

SPONSORERET ARTIKEL

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *