Undgå dyre mobilregninger i sommerferien

Betalt indhold

Efter de sidste eksamener venter en velfortjent, og forhåbentlig lang, sommerferie. Det er en god anledning til at dobbelttjekke dit mobilabonnement. Det er så surt, at skulle bruge sine sparsomme SU-kroner på en ekstra mobilregning. Det store spørgsmål i den forbindelse er, om du rejser ud eller bliver i Danmark.

Rejser i EU

I langt de fleste mobilabonnementer er der inkluderet en mængde EU-data, som du kan bruge når du rejser til et andet EU-land. Husk at tjekke, hvor meget EU-data, du har og hvor meget data, du rent faktisk bruger. Man kan nemlig ikke være ret længe på Instagram og sende snaps til venner og veninder hjemme i Danmark, før dataen er opbrugt. Det kan blive dyrt at bruge mere end det, der er med i dit abonnement, så det kan meget bedre betale sig at skifte abonnement til et med mere EU-data. Det er måske lidt dyrere, til gengæld kan det kan sandsynligvis spare dig for en måned eller to med pasta og ketchup, fordi du ikke bliver overrasket af en voldsom ekstra regning.

Rejser til lande udenfor EU

Skal du nyde sommerferien i et land, der ikke er en del af EU, er det endnu vigtigere at tjekke mobilabonnementet. Dit mobilabbonement inkluderer sikker ikke brug af data i disse lande, så du risikerer at bruge endnu flere af de penge, du ikke har, på at betale absurd høje mobilregninger. For at undgå det, kan du overveje abonnementerne 3LikeHome fra 3. Med dem kan du tale, skrive beskeder og bruge data ligesom herhjemme i 59 lande, uden at bekymre dig om regningen. Det er ret smart, for så kan du både bruge mobilen til at lege turist – og til at holde kontakten med dem hjemme i Danmark.

Mobilabonnement.dk har lavet en oversigt over abonnementerne hos 3. Den finder du her.

Sommerferie i Danmark

Selvom budgettet ikke helt rækker til en sommerferie i udlandet, kan det være en god idé at bruge nogle minutter på at gennemgå dit mobilabonnement. Der er nemlig mange, der bruger meget mere data i sommerferien end til hverdag. Det kan være for at høre favoritalbummet på stranden eller for at fordrive regnvejrstimer i sommerhuset med en godfil eller serie. Bruger du for meget data, mens du holder ferie i Danmark, bliver din hastighed sikkert bare sat ned, men det kan gøre det helt umuligt at streame nogetsomhelst. Hvis du først skifter abonnement på det tidspunkt, når du måske ikke at få glæde af det, før skolen kalder igen.

 

Betalt indhold

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *