Derfor skal du vælge HTX

Vi har allerede talt med tidligere HHX- og STX-elever om, hvorfor de var glade for at have valgt deres gymnasiale retning. I denne uge taler vi med Freja Dahl-Nielsen om, hvorfor hun glæder sig til at begynde på HTX  efter sommerferien. Læs med og bliv bekræftet i, hvorfor HTX også er den rigtige studentereksamen for dig!

Hvorfor valgte du HTX?

Jeg valgte HTX fordi jeg gerne vil specialisere mig inden for de naturvidenskabelige fag – og fordi den HTX-skole jeg har valgt, har en ret lille afdeling. At det er en lille afdeling betyder for mig, at det bliver mere personligt og at alle kender alle, som igen betyder et bedre sammenhold og bedre atmosfære.

Hvad ser du frem til med hensyn til undervisningen, når du begynder på HTX?

Fagligt ser jeg helt klart frem til, at jeg kan lære mere om de ting, som jeg interesseret mig for fagligt, i modsætning til de få projekter jeg har oplevet at lave i folkeskolen. Jeg glæder mig også rigtig meget til at opleve, at tingene hænger sammen og at fagene spiller sammen og til sidst samarbejder med tværfaglige interessante projekter.

Hvad ser du frem til socialt ved at gå på HTX?

Jeg regner med og håber på, at jeg kommer til at lære mange andre, end dem jeg skal gå i klasse med, at kende. Jeg tør at regne med det, fordi afdelingen er så lille, og at det betyder, at alle taler med alle. Jeg glæder mig også til at de fleste af dem, jeg kommer til at tilbringe tid med, har mange af de samme interesser, som jeg har…

Hvad forestiller du dig bliver den største forskel på folkeskolen og HTX?

Jeg regner helt sikkert med, at en af de største forskelle bliver selvstændigheden, ansvaret og arbejdsformerne. Jeg regner fx med at gruppearbejdet vil betyde langt mere selvstændighed end i folkeskolen.Jeg har også en oplevelse af, at gruppearbejde i langt højere grad vil være baseret på faglige interessefællesskaber end sociale relationer. Ansvaret og selvstændigheden regner jeg også med vil være en langt større del af hverdagen, end det har været tilfældet i folkeskolen. Laver du ikke dine ting, får du ikke bedt om hjælp i tide eller har du ikke fået løst konflikter med gruppemedlemmer, så er det dit eget ansvar- du kan ikke placere ‘aben’ hos andre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *