Studieprofil; Professionsbachelor i Leisure Management ved Absalon

Studieprofil; Professionsbachelor i Leisure Management

Uddannelsens længde: 3 ½ års varighed
Praktik: En praktikperiode på 6 måneder
Næste åbent hus: Se mere her.
Bliv studerende for en dag: Se mere her.

___________________________________________________________________________________________________________________________________

Interview med Camilla om Leisure Management uddannelsen.


Hvorfor valgte du dette studie?

»Jeg ville gerne studere noget inden for markedsføring. Jeg kiggede og kiggede, men jeg syntes ikke, at det gængse lød super interessant. Da jeg læste om uddannelsen til Leisure Management, syntes jeg til gengæld, at det lød rigtig spændende! Når man har studeret Leisure Management kan man både arbejde inden for almindelig markedsføring, men man kan også en hel masse andet, inden for oplevelsesøkonomien, fx event-, turisme-, sports-, kultur- og hotelbranchen. Vi har, ligesom en del andre uddannelser inde for samme faglige felt, fag om økonomi, markedsføring, branding, projektstyring og lignende – men vi har også fx innovation, entrepeneurship og oplevelsesøkonomi.«

 

Hvad drømmer du og dine studiekammerater om jobmæssigt?

»Jeg forestiller mig, at jeg får et markedsføringsjob, som indeholder en eller anden form for oplevelsesøkonomi. Altså et job, hvor jeg arbejder med oplevelser gennem markedsføring. Jeg har ikke nogen ’fiks’ titel, jeg drømmer om. Jeg er derimod ret åben, så længe det er det felt, jeg kommer til at arbejde inden for – jeg kunne dog godt forestille mig at arbejde inden for hotelbranchen. Jeg har også – på sigt – leget med tanken om ledelse. Vi har jo ledelsesfag på uddannelsen, hvilket giver endnu flere muligheder på sigt.«

»Flere af mine medstuderende har valgt at starte eget eventfirma. Der er faktisk en af dem, jeg kender fra studiet, som startede sin virksomhed, imens vi stadig studerede. Hun har ´startet et eventbureau, hvor hun sælger ’børnefødselsdagspakker’ til forældre. Men der er også mange, der drømmer om eller allerede er i gang med jobs i musikbranchen – fx med at arrangere festivaller. Iværksætterånden er stor på studiet, og det kan man tydeligt se, når hold er ved at være færdiguddannede eller som nu, hvor vi har afleveret vores BA-projekt. Men der er også flere, der har fået jobs inden for hotel- og konferencebranchen og inden for events. Flere er i gang som helt eller semi-selvstændige iværksættere, hvor de arbejder på et eller flere projekter. Der er rig mulighed for at være i gang hele tiden. Det er ikke en usikker sæson-præget branche, som mange går og tror – man forbereder sig jo ikke til en festival i måneden op til, det er oftest et helårsprojekt.«

Hvorfor valgte du lige netop Professionshøjskolen Absalon?

»Det var et ganske enkelt valg for mig; Absalon er nemlig den eneste uddannelsesinstitution i Danmark, der udbyder uddannelsen i Leisure Management. Så da jeg først havde besluttet mig for, at det var den uddannelse, jeg ville have, så var der ikke så meget andet at vælge imellem.«

Hvordan oplever du underviserne og undervisningen på din uddannelse?

»Jeg har været meget, meget glad for mine undervisere. De har alle erfaring fra leisure-branchen, og det betyder, at de ved, hvad de taler om og giver en masse praktiske eksempler i undervisningen. Sandsynligvis netop fordi de har erfaring med det arbejde, som vi er i gang med at uddanne os til, brænder de også for uddannelsen og for at give de studerende en god undervisning. Det er tydeligt, at de gerne vil de studerende og lægger op til dialog i undervisningen. De inddrager de studerende meget og er på bølgelængde med os. Jeg oplever, at de er meget hjælpsomme.«

»Undervisningen er, blandt andet på grund af undervisernes erfaring, praksisorienteret. Vi får teorien præsenteret og øver os så i at bruge den i praksis i selve undervisningen. Vi får mange eksempler og cases, og så kommer der oplægsholdere fx fra virksomheder. Praktikperioden på 6 måneder gør også en stor forskel. Og at den ligger til sidst i uddannelsen gør jo, at man virkelig oplever at kunne bruge alt det, man har lært. At man faktisk har noget at byde på. Jeg var selv i praktik hos EF Education – supergod og lærerig oplevelse!«

Hvordan oplever du studiemiljøet og det sociale på uddannelsen?

»Godt! Alle er åbne og imødekommende. Jeg har tænkt, at det nok blandt andet handler om, at når man vælger dette studie, er det fordi man er en person, der regner med at skulle ’være på’ jobmæssigt. Der er mange af os studerende, der gerne vil ’være på’ og gerne vil være med til at udvikle. De fleste er fulde af idéer og lever sig meget ind i både ting og andre mennesker. Der er generelt mange mennesker på studiet, som er innovative, og folk er meget forskellige. Alt det, mener jeg, har betydning for, at folk generelt er åbne, tolerante og gode til at samarbejde.«

Top 3 gode oplevelser du har haft på uddannelsen?

»Den bedste oplevelse har helt klart været oplevelsen af, hvor praksisnær uddannelsen er.«

»Nummer to er underviserne. Fx oplevede jeg selv, efter min barsel, hvor helt utroligt støttende en af mine undervisere var op til en økonomi-eksamen. Uddannelsen er fleksibel nok til, at man kan have familie og studere samtidig. Lige efter min barsel var min økonomi-eksamen dog lidt af et bjerg at skulle bestige. Men jeg blev mødt med forståelse, opbakning og hjælp.«

»Nummer tre gode oplevelse må være mit holds introtur. Jeg ved godt, at de allerfleste studier har introture, og at de også er superfede. Men denne her var helt klart tydeligt arrangeret af dygtige Leisure Management-studerende. Det blev tydeligt, fordi alting var koordineret ned til mindste detalje, og dagene og aftenerne gled bare ubesværet. Der var også et væld af lege til at fremme teamwork og lignende gennem mange opfindsomme aktiviteter. De studerende gik helt vildt meget op i det!«

Hvad skal kommende studerende glæde sig til ved at skulle begynde på uddannelsen?

»Man kan uden tvivl se frem til, at man får sig et mega netværk allerede under uddannelsen. Det gælder både i forhold til de medstuderende, hvor man kan bruge hinanden til at sparre med, som fremtidige samarbejdspartnere og generelt networking – men også forhold til folk, der allerede arbejder i eller er selvstændige i branchen, da der kommer oplægsholdere, man kommer i praktik og får mange andre oplevelser, der styrker ens netværk. Har man selv en iværksætter i maven, er det helt klart også en styrke, at man har så veludviklet et netværk allerede inden man er færdiguddannet…«

»Man kan også se frem til at blive en del af et inspirerende og kreativt miljø, hvor man omgås mange andre med samme interesser og mål.«

Q&A Fakta om Leisure Management-uddannelsen

Hvorfor skal man vælge uddannelsen Leisure Management?

»Du skal vælge at studere Leisure Management på Professionshøjskolen Absalon, hvis du har lyst til at   skabe oplevelser for andre mennesker, fx ved at udvikle en festival, drive en café eller et hotel, starte en virksomhed eller stå for kontakten til fans i en fodboldklub. Leisure Management handler rigtig meget om, hvordan virksomheder fungerer i oplevelsesøkonomi, og derfor skal man både være interesseret i økonomi og markedsføring og i de mere kreative processer der handler om at skabe og udvikle fede oplevelser.af enhver art. Går du med en iværksætter i maven og gerne vil leve af netop at lave arrangementer eller skabe stærke serviceoplevelser inden for event, kunst, sport, kultur, rejser, hotel og restaurantionsbranchen, så er Leisure Management med stor sandsynlighed noget for dig.«

Hvor kommer man til at arbejde, hvis man vælger at uddanne sig som Leisure Manager?

»Fordi uddannelsen er så bred, er der et utal af mulige arbejdspladser, når man har bestået sin sidste eksamen og sit bachelorprojekt. Mange der har færdiggjort uddannelsen, vælger at blive selvstændige eller at arbejde inden for turisme eller hotel- og restaurationsbranchen. Men kulturlivet og events er også oplagte muligheder, ligesom sportsarrangementer og private arrangementer såsom bryllupper er mulige arbejdsområder. Finder man ud af, at et arbejde inden for markedsføring generelt bedre matcher ens privatliv eller interessefelt, har man dog ikke afskåret sig fra at følge den faglige retning, da man også er klædt godt på til et job i markedsføringsbranchen.«

Er man færdiguddannet, når man har bestået sin sidste eksamen på uddannelsen Professionsbachelor i Leisure Management?

»Ja, det er man. Men muligheden for at bygge videre på sit fundament og videreuddanne sig, er altid en mulighed.«

Hvor kan man studere Professionsbachelor i Leisure Management?

»Du kan kun studere Professionsbachelor i Leisure Management ét sted i Danmark, nemlig på Professionshøjskolen Absalon i Roskilde, og du får dermed en unik og stærk uddannelse på 3½ år inklusiv 6 måneders intensivt praktikophold i en virksomhed.«

Hvordan bliver man optaget på Professionsbachelor i Leisure Management?

»Som med alle andre videregående uddannelser, kan man søge ind på Leisure Management Professionsbachelor-uddannelsen gennem både kvote 1 og kvote 2.«

»At få adgang til uddannelsen gennem kvote 1 kræver at du har bestået en gymnasial uddannelse med engelsk og matematik på B-niveau (STX, HHX, HF, HTX, EUX, særligt HF-forløb for tosprogede (GIF) eller har en udenlandsk eksamen, som er ligestillet med en dansk adgangsgivende eksamen) – og med den aktuelle adgangskvotient. Derimod kan du gennem kvote 2 få adgang til uddannelsen, hvis dit gennemsnit fra din gymnasiale uddannelse ikke er højt nok. Ved kvote 2 kan du fx kombinere din studentereksamen med højskoleophold, udlandsophold eller erhvervsarbejde. Se mere om dine muligheder på www.phabsalon.dk

 

BETALT INDHOLD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *