Hvad skal dit sabbatår bruges til?

»Vi, på Skole&Liv, har fokus på sabbatåret. Hvad det kan bruges til og hvorfor? Hvad man kan få ud af at tage et eller flere år til at ’tænke sig om’ og ’mærke efter’. Vi har derfor, i denne uge, talt med Amalie Roholte, som skal rejse og være væk fra ’Andedammen’ i et helt år. For at kunne finansiere sin rejse og oplevelser skal Amaliel arbejde det meste af den tid, hun er væk. Vi har interviewet Amalie for at finde ud af, hvilke tanker og overvejelser, der ligger til grund for hendes valg.«

Hvorfor har du valgt at rejse i stedet for at gå i gang med en uddannelse med det samme?

»Det har jeg først og fremmest gjort for at få noget livserfaring og følge mit hjerte… at gøre det, jeg allermest har lyst til. Men samtidig ser jeg også sådan en rejse, som jeg tager på alene, som en mulighed for at blive helt sikker i mit fremtidige valg af uddannelse, da jeg forhåbentlig vil blive mere afklaret med hvad jeg vil læse. Jeg forestiller mig i hvert fald, at jeg vil opdage nogle nye ting om mig selv og mine evner og interesser, når jeg har rejst på den måde og arbejdet i udlandet.«

Hvad håber du på at få ud af dine rejser?

»Jeg håber på – og regner med at prøve at stå helt på egne ben. Og så det meget oplagte; at blive endnu bedre til sprog. For mig handler det helt specifikt om spansk og engelsk, fordi jeg skal til Barcelona og Florida. Jeg taler udmærket engelsk, og jeg har haft spansk i gymnasiet. Men at rejse ud og tale sprogene til hverdag, giver jo så meget mere. Jeg satser på at mine rejser vil fylde mig med en masse livserfaring og dermed gøre mig mere afklaret med valg af uddannelse. Derudover bare det at dygtiggøre mig i et fremmedsprog både i engelsk og i særdeleshed spansk, da det er Barcelona jeg skal opholde mig i det meste af tiden.«

»Jeg regner bestemt også med at få oprøvet nogle faglige kompetencer, idet jeg jo skal arbejde langt det meste af tiden. I begge lande skal jeg arbejde i firmaet Crew Agency, hvor jeg skal assistere manageren med at placere crews (medarbejdergrupper red.) til forskellige luksusyachts. Og netop dette arbejde, satser jeg på vil hjælpe mig med at blive mere klar på, hvad jeg skal bagefter. Jeg forestiller mig, at jeg skal læse noget indenfor ’business’, måske noget med international kommunikation – og der giver dette her arbejde jo rigtig god mening, både i forhold til erfaring, kompetencer og afklaring.«

Hvorfor har du valgt at rejse til Spanien og USA?  

»Jeg holder meget af Spanien, og især Barcelona… og så har jeg, som sagt haft spansk i gymnasiet.Jeg glæder mig utroligt til at komme til Barcelona og udforske sproget og den spanske kultur. Jeg er vild med Spanien, og spansk er et sprog, der bliver mere og mere internationalt, så det jeg ser vildt meget frem til.«

»Florida er et oplagt valg, da jeg har en stor tilknytning til staten. Dels i kraft af, at min familien bor der og dels da jeg selv har boet der i 1 år. Fagligt vil det også være utroligt lærerigt for mig at arbejde i en amerikansk virksomhed, og jeg vil virkelig kunne dygtiggøre mig på engelsk. Jeg er rigtig glad for sprog og overvejer som sagt at læse noget med kommunikation, når jeg skal i gang med at studere.«

 

Vi siger tak til Amalie for at dele sine tanker og planer med os. Rigtig god tur, til både Spanien og Florida, Amalie!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *