Skat på skoleskemaet

I hverken de danske folkeskoler eller gymnasier bliver eleverne undervist i skat, men mange unge stiller spørgsmålstegn til, hvad det er, hvor meget betaler man, hvordan fordeles det imellem SU og arbejde og lign. Fordi informationen ikke er tilgængelig i undervisningen, har Skat.dk har nu lavet et online univers, hvor det er muligt at lære om skat.

Du skal først vælge om du går op en folkeskole, et gymnasium eller en erhvervsskole. Herefter skriver du skolens navn og vælger et fag – her er det muligt at trykke andet, hvis du ligesom os, tager kurset udenfor skoletid.

Herefter er det bare at gå i gang. Først har du mulighed for først at ‘Gå bag om skatten’, hvor du kan læse hvordan skattekronerne bliver fordelt, forskellen på direkte og indirekte skat samt forskellige oplysninger omkring din egen skat.
Du kan herefter vælge forskellige emner som finansering af velfærdssamfundet, sort arbejde og dit år med skat. Alle emnerne indeholder en introduktion, definition af få begreber, en test selv opgave, en fordybelsesopgave og en gruppeopgave.
Opgaverne er nemme at gå til, ligesom at det er nemt at finde rundt i universet. Skat.dk har skabt et grundkursus der vil give de unge en god start på forståelsen af, hvad skal er og indebærer for dem selv og samfundet.

Trods universet er lavet som en grundkursus til unge, er der flere spørgsmål som vi her på Skole&Liv skal tænke over og tjekke, da vi afprøver opgaverne. Måske både forældre og deres unge kan få gavn af universitet. God arbejdslyst til alle!

Find universet her.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *