Sådan bruger du din kalender effektivt

Som studerende er der altid mange ting at holde styr på både i forhold til uddannelsen, arbejde, det sociale liv, familien og alt muligt andet. Derfor har langt de fleste studerende stor glæde af en eller anden form for kalender, om det så er elektronisk eller i papirform. Det seneste stykke tid har især diverse DIY kalendere og “bulletjournals” fundet vejen frem – og her er det kun fantasien der sætter grænser for, hvordan du vil indrette din kalender. Fordelen ved denne form er, at du kan få lov til at udforske din kreative side. For mange mennesker giver det en form for ro at sidde med papir og blyant – og så giver det faktisk et anderledes overblik at føre kalender på den måde. Dog er der meget dobbeltarbejde med at indskrive timer, arbejde og lignende, som ofte kører automatisk på de elektroniske kalendere. Når du har besluttet, hvilken kalenderform du gerne vil anvende, foreslår vi følgende råd til at bruge din kalender nemt og effektivt.

Brug farvekoder til dine aftaler

Det kan fx være en farve til studie, en til arbejde og yderligere to andre til henholdsvis træning og private aftaler. Fordelen ved farvekodning er, at det nemt giver dig et overblik. Det er rart, at kunne danne sig et hurtigt overblik fx når det hele brænder lidt på. 

Husk pauser

Mange glemmer at lægge pauser og frokost ind i deres kalender, og derfor når mange ikke det, de regner med – fx i forhold til at få skrevet en opgave færdig eller få læst… Det stresser, når man overvurderer hvad man kan nå, fordi man under planlægningen glemmer, at der også skal være tid til fx at spise. Prøv at få sat en hel times frokostpause af – for du er meget mere effektiv, når du får holdt reelle pauser hvor du kan lave noget andet imens. 

Planlæg at planlægge

Når du har besluttet dig for at bruge din kalender, får du mest ud af at gøre det fuldt ud, så du kan regne med det der står i din kalender. Derfor kan det være godt, at sætte en times tid af om ugen til at gennemgå din kalender for aftaler, planlægge træning, afleveringer og lektier. Ved at sætte af tid til det, kan du gøre det til en rolig og hyggelig aktivitet, hvor du får et overblik og derfor virkelig minimerer risikoen dobbelt-bookinger, at du glemmer aftaler eller at du er for sent ud i forhold til at bytte vagter på arbejdet eller overser en afleveringsfrist… 

Planlæg buffer-tid

Sommetider tager tingene bare længere tid, end vi forventer. Derfor kan det være godt at indlægge ‘buffer-tid’. På den måde er du sikker på, at du når det du skal trods det uforudsete, forsinkelser eller andre forhindringer. Ofte bruger mange mennesker deres pauser og ‘afslapningstid’ til netop disse ting, men pauser bør jo netop bruges til at slappe af, til at hygge og lade op.

Se også vores guide til apps alle studerende bør have her.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *