Anmeldelse af “Hjaltes Kamp – Vikingedrengens saga” af Charlotte Blay

Historien om Hjalte og hans familie, sagaen om vikingedrengen, er en fantastisk og medrivende historie – men den er, heldigvis, også anderledes end så mange andre fortællinger, som børn i dag får lov til at opleve.

Vikingedrengen, Hjalte, lever sammen med sin mor, far og søskende – og familiens trælle, som blandt andre tæller Hjaltes halvsøster. De to børns liv er et eventyr fuld af intriger, kidnapninger og fanger. Hjalte har det lidt svært, fordi han nok ikke er så stærk og hårdhudet, som hans far ønsker det. Men Hjalte gør, hvad han kan for at opnå sin fars anerkendelse. I slutningen af bogen møder Hjalte Harald Blåtand – så der er bestemt lagt op til mere spænding i næste bog.

Det er skønt at opleve, at et barn selv læser eller får læst højt af en rigtig, ægte fortælling. En historie, som ikke går stærkt, som har noget på hjerte – og som åbner børnenes øjne for noget andet og mere end bare underholdning. Bøger må hjertens gerne være underholdende, men de må også meget gerne være noget andet og noget mere end det.

Bogen om Hjaltes Kamp er skøn, levende og medrivende for både børn og voksne. Den er fortalt med hjerte og byder på viden om nordisk mytologi og historie. Bogen, som tilsyneladende er den første af flere om Hjalte, handler om familie og venskab. Men ud over familiens og venskabsbånds betydning for børn og unge, rummer den også viden om bl.a. Kristendommens indtog i Danmark… og runealfabet og middelalderlige opskrifter, som familien afprøve i fællesskab.

God fornøjelse med Hjaltes kamp!

LÆS OGSÅ: Inspirerende bøger til efterårsferien 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *