Gør skolegangen lettere for dit barn

Det er en stor begivenhed, når ens barn begynder i skole. Her føler barnet sig som et af de større børn, der er rykket videre fra børnehaven og op i ’de store rækker’. Nu skal barnet også til at lære en hel masse, og går derfor en spændende og udfordrende tid i møde. Dog kan det også være svært at lære nye ting. Uanset om barnet lige er begyndt i skole, eller om barnet går i højere klasser, kan man som forældre gøre nogle tiltag, der vil gøre skolegangen lettere for barnet. Dette får du gode råd til i denne artikel, så du kan hjælpe dit barn bedst på vej.

Lav sjove hjemmeopgaver sammen

Det kan være en yderst god idé at lave nogle sjove hjemmeopgaver sammen med sit barn. Her bliver barnet udfordret og vænner sig til, at man skal løse nogle opgaver. Dette vil uden tvivl hjælpe barnet bedre på vej, når det er tid til at lave lektier. Barnet vil nemlig have prøvet det at koncentrere sig om en opgave før.

Der findes forskellige typer opgaver, som man kan give til sit barn. Lad dit barn løse talbryderier i form af Sudoku eller leg med ord i Kryds og Tværs. Dette vil øge barnets koncentrationsevne, logiske tænkning og ordforråd. Du kan finde krydsord online på Krydsord.dk, hvor der er Kryds og Tværs for både børn og voksne.

Vis at læring er særdeles sjovt

Børn har det med at efterligne deres forældre, og derfor kan man som mor eller far påvirke barnet. Dette kan man også gøre i læringssammenhænge. Ved at vise barnet, at man selv synes, at det er sjovt og naturligt at lære, vil barnet med større sandsynlighed også synes det. Sid derfor selv med en bog i hånden, læs avis, løs Kryds og Tværs samt Sudoku med mere. Dette vil vise barnet, at det ikke kun er tabletten eller tv’et, der er sjovt og spændende at bruge.

Spørg ind til det sociale i klassen

Har man det ikke godt i sine omgivelser, kan man umuligt lære nye ting. Virker barnet derfor til at være utilfreds med skolen, er det ikke nødvendigvis det faglige, du skal fokusere på. Prøv ligeledes at spørge ind til, hvordan barnet har det i klassen. Har jeres barn venner i klassen? Er de andre søde overfor ham eller hende? Oplever barnet problemer, bør du tage en snak med dit barn og klasselæreren for at finde ud af, hvordan I bedst får løst de sociale problemer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *