Havregrødsklatkager

Det er blevet koldt og mørkt udenfor. Det er årstiden for kolde og friske gåture, for så at komme hjem og tænde stearinlys, læse en bog, se en film eller spille et brætspil. Og der må, for mange af os, meget gerne følge en kop the, kaffe eller kakao med – og måske også en kage eller en bolle med smør… mmmh

Det samme gælder om morgenen. Vi kan se, at det er mørkt og vi ved, at det er koldt udenfor. Man vil gerne putte lidt længere under dynen og har man børn, kan de også være svære at få op. Det hele er lidt nemmere, hvis man ved, at der venter lidt ekstra god morgenmad. Vi prøver her med et par tip til en lidt ekstra lækker morgenmad, som ikke kræver alt for meget besvær eller tid.

Den kolde tid er også, for en del danskere, en tid hvor man kan få lyst til at lave varm, tung og mættende grød – gerne med lidt sødt ovenpå. Det kan fx være havregrød til morgenmad eller risengrød til aftensmad  -de er i hvert fald klassikere i mange danske hjem. Grødresterne bliver oftest smidt ud – men faktisk kan de være et trick til, på meget nem vis, at skabe en let og lækker varm morgenmad til sig selv eller et par børn.

Har du en havregrødsrest, så sæt den i køleskabet – den kan bruges til to ting!

Havregrødsboller

Samme aften kan du blande havregrødsresten med lidt hvedemel, vand og gær. Du kan sagtens lade grøden blive i gryde – så sparer du opvask Du tilsætter også en smule salt og eventuelt lidt sukker eller honning. Dejen skal være lidt blødere end almindelig bolledej. Sæt nu gryden tilbage i køleskabet.
Næste morgen sætter du ovenen på ca 225 grader. Når ovnen er varm, former du med to spiseskeer boller, som du bager til de er lysebrune. Hvor længe de skal bage, afhænger af størrelsen, men sandsynligvis ca. 10-12 minutter.

Prøv dig frem – det værste der kan ske er, at du spilder en havregrødsrest!

Havregrødsklatkager

Når havregrøden har overnattet i køleskabet, tager du gryden ud og slår et par æg ud i og rører rundt med en grydeske. Du tilsætter herefter lidt hvedemel, salt og bagepulver. Er den blevet for tyk, kan du også tilsætte lidt mælk eller vand. Vil du gøre pandekagerne ekstra smagfulde kan du også tilsætte lidt smag – fx vanille, kardemomme eller kanel… Et par æblestykker skader heller ikke.

Herefter bager du pandekagerne med lidt fedtstof på panden – som du ellers ville bage klatkager eller pandekager.

 

God fornøjelse!  

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *