Tips til at gøre mørket hyggeligt

Stearinlys

Stearinlys og fyrfadslys er en klassiker i forhold til at skabe hygge i de mange mørke vintertimer. De kan fås i mange størrelser, former og farver – så det er kun fantasien der sætter grænser. Du kan finde gamle lysestager frem og stille rundt omkring i hjemmet, så du altid har mulighed for at tænde lys og skabe hygge. For at skabe lidt ekstra hyggelig vinterstemning kan du vælge stearinlys i forskellige efterårs- og julefarver. Rød, grøn, hvid og bordeaux er bare et par bud. Disse går også rigtig fint til meget af alt det julepynt vi snart finder frem.

Lyskæder

En anden form for lys, der virkelig skaber varme og hygge er lyskæder. De kan bruges både ude og inde. Træer og altaner er gode bud på, hvor dine lyskæder kan hænge – men husk at hænge dem steder, hvor du også selv kan se dem indefra. 
Hvis du bruger lyskæder indenfor kan de være i vindueskarme, bogreoler, op og ned af reoler eller meget andet. De tager sig også godt ud i lanterner eller hurricane stager – alt i glas så at sige… både ude og inde.

Vinterdrikke

Der er intet bedre end at sidde pakket ind i dyner og tæpper med en god varm drik, når regnen smælder på rude, stormen hyler eller snefnuggene daler. Mange drikker kaffe og te året rundt, og disse kan nemt gøres mere efterårs- eller juleagtige. I kaffen kan der tilføjes græskarsirup, karamelsirup eller lidt kanel. I teuniverset kan du få mint og ingefær, for ikke at nævne de mange brands, der laver en decideret julete. Og herudover er der naturligvis varm kakao og gløgg, som mange også forbinder med vinter og jul. En kanelstang gør sig også godt i både kakao og mange slags te, ligesom du kan smelte et pebermyntebolche i din varme kakao eller putte lidt citron og honning i teen… Det behøver ikke at være besværligt eller dyrt.

Hjemmebag

Nybagte fødselsdagsboller og varm kakao med flødeskum eller skumfiduser. Behøver vi at sige meget mere? Du kan fx bage, så I kan få bollerne til eftermiddagskaffe ved en 15-16 tiden, hvor det begynder at blive mørkt og man får lyst til at hygge sig. Se en familiefilm eller spil et brætspil eller kortspil, imens I nyder de gode og varme sager.

 

Ofte er det simple og små ting, som gør at vi føler at hyggen er kommet ind i vores hjem. Det skaber en tryg stemning og et smil på læben, der gør en opmærksom på hvor dejligt det er, at vi i lille Danmark både har de lange sommeraftner og de mørke vinteraftner. God hygge derude!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *