Anmeldelse af arrangementet Insta Perfect

For et par uger siden nævnte vi her på Skole&Liv, at Teenagementor, Amy Jönsson, den 26. November ville holde et arrangement om unge danskere og deres forbrug af sociale medier. Det ville hun gøre sammen med influencer, Sarah Frey Hansen – og deres fokus ville blandt andet ligge på de unges selvbillede og selvbilledets sammenhæng med sociale medier.

Vi, hos Skole&Liv, var inviteret med og takkede glædeligt ja.

I Nordisk Film Biografer i Waves, Hundige, tog Amy og Sarah pænt imod os. I den næsten fyldte sal bød Amy velkommen og skitserede aftenens indhold, præsenterede sig selv og den 18-årige Sarah Frey Hansen.  Amy Jönsson var altså aftenens fagperson med den objektive og lidt kritiske indstilling til især unges forbrug af sociale medier. Sarah Frey var derimod den unge, som tjener penge på de sociale medier, og derfor er ganske godt tilfreds med sit andre unges og sit eget forbrug.

Processed with VSCO with p5 preset

Amy lagde ud med at forklare, hvorfor hun finder emnet så interessant og understrege, at aftenens foredrag ikke var tænkt som en løftet pegefinger til de unge – men derimod et forsøg på at skabe forståelse de unge og deres forældre imellem. Da Sarah Frey indtog scenen var det med en meget personlig historie om at have det svært som ung. Sarah fortalte om teenageår med både angst, depression og selvskade – og om hvordan det havde betydet, at hun blev hjemmeskolet i månedsvis i niende klasse. Men det var også en ærlig fortælling om, hvordan det at skrive om de selvsamme svære personlige ting på sin blog havde hjulpet hende… havde været et frirum. Og hvordan hun også i dag, hvor hun har det bedre, bruger Instagram som et frirum – selvom samme sociale medie kan have negative bivirkninger. Den måde Sarah og hendes generation bruger Instagram på kan måske sammenlignes med den måde hendes mors generation bruger dameblade på?

Hos Skole&Liv tager vi hatten af for begge de damer, der bød os velkommen i den 26. november om aftenen. Vi tager hatten af for Amy, fordi hun har hjertet på rette sted og bruger en mandag aften på at skabe en fælles platform for de unge og deres forældre – og fordi hun ønsker at forstå de unges behov. For Sarah tager vi hatten af, fordi hun åbent og ærligt fortæller om både det svære og det tunge ved at være teenager – men også om det skønne og sjove ved at være ung og have hele livet foran sig…  

Man kan være både enig og uenig med Amy og Sarah om, hvorvidt sociale medier er kommet for at blive, om de skal accepteres som et faktum og hvor meget magt vi skal give dem – men det er også sikkert og vist, at det er flot af dem at tage et så vigtigt og betændt emne op – ikke mindst på så ærlig og personlig vis, som det blev gjort ved arrangementet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *