Tre ting du skal tage dig af før barnets første skoledag

Barnets første skoledag er en stor dag, som skal mindes og foreviges med billeder og videoer. Der er dog lige en håndfuld ting, som skal på plads, inden man hånd-i-hånd med barnet kan sætte kursen mod skolen for første gang. Artiklen er skrevet til forældre, som ønsker at sikre den bedst mulige første skoledag for deres barn. Du får her tre gode tips at forberede dig til den store dag.

Få styr på garderoben

Det første du kan foretage dig er at gøre barnets garderobe skoleklar. Du skal ikke nødvendigvis gå ud og bruge formuer på nyt tøj, medmindre dit barn er ved at vokse fra alt sit tøj. I første omgang bør du danne dig et overblik over, hvad barnet allerede har af tøj og sko, så de punkter kan streges af listen med det samme.

Da barnet formentlig begynder i skole om sommeren, vil det være oplagt at købe sommertøj i form af shorts, t-shirts og luftige sneakers med velcrolukning eller snøresko. Ønsker du at købe skotøj til hele skoleåret, bør du også investere i gummistøvler og sandaler til dit barn. Du finder et stort udvalg af sko på bisgaardshoes.com/dk – dansk skoproducent.

  • Skab dig et overblik over barnets garderobe
  • Udarbejd en huskeliste / indkøbsliste
  • Shop tøj og sko til én årstid ad gangen

Shop skoletaske og skriveredskaber

Det er ikke nok at få opdateret garderoben. Der skal selvfølgelig også handles skoletaske og diverse skriveredskaber. I børnehaveklassen kan man som regel nøjes med et par blyanter, viskelæder og blyantspidser. Du kan dog også overveje at købe tuscher, linealer og tegnetrekanter. Man kan også købe såkaldte skolesæt, hvor man får leveret alle redskaber i én samlet pakke. Med en samlet pakke kan du være sikker på, at redskaberne passer sammen stilmæssigt.

Hvad angår køb af skoletaske, så bør man gå målrettet efter en rummelig og let skoletaske i barnets yndlingsfarver. Det vil endvidere være en fordel, hvis skoletasken er indrettet med mindre rum, hvor der er plads til penalhus, madpakke m.v. Husk at rådføre dig med dit barn, når du skal købe en ny skoletaske.

  • Køb et komplet skolesæt
  • Gå efter en let og rummelig skoletaske med mindre rum

Få opdateret kalenderen

Nu hvor dit barn skal til at begynde i skole, er det vigtigt, at du får opdateret familiens kalender, så du hurtigt kan danne dig et overblik over, hvornår dit barn skal hentes og bringes. Du kan endvidere gøre klogt i at hænge barnets skoleskema op på køleskabet, så det altid er lige inden for rækkevidde.

Den første og vigtigste dato er datoen for barnets første skoledag. Du kan forberede dig på denne store dag ved at anmode om en hel eller halv fridag allerede nu. For at skabe maksimal tryghed for barnet bør både mor og far deltage, hvis der er mulighed for det.

  • Skriv vigtige datoer ind i din kalender
  • Hæng barnets skoleskema op på køleskabet
  • Tag fri fra arbejde i forbindelse med barnets første skoledag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *