Hvorfor ta’ en erhvervsuddannelse?

I en tid, hvor der bliver mere og mere fokus på uddannelse, det boglige, perfektionisme og fine titler, kan man spørge sig selv, hvorfor man skal tage en erhvervsuddannelse? Og hvad tilbyder fx erhvervsuddannelser i København egentlig af uddannelser?

Det er der mange grunde til, at vælge en erhvervsuddannelse og det er blandt andet, fordi en erhvervsuddannelse langt fra er én ting. Ligesom du kan få adgang til et vælg af uddannelser og efterfølgende job med en gymnasieuddannelse, så kan du også gå et utal af veje med en erhvervsuddannelse. Og der er faktisk brug for unge, der tager en erhvervsuddannelse! En af de største misforståelser omkring erhvervsuddannelserne er, at dem kan man tage, hvis man ikke kan klare gymnasiet eller hvis man ikke skal studere videre. Det er en misforståelse og i vores optik et forkert grundlag at bygge valg af uddannelse på. Med en erhvervsuddannelse kan du nemlig gå mange veje og du kan også læse videre bagefter. Og du kan også, ligesom hvis du går i gymnasiet, rejse ud i verden imens du er under uddannelse. Faktisk er der også mulighed for at tage erhvervsuddannelser, med et ganske højt fagligt og teoretisk niveau. Det er også en af grundene til, at det er muligt at studere videre efterfølgende.

Erhvervsuddannelserne i Danmark er opdelt i fire hovedområder. Det første hovedområde er Omsorg, sundhed og pædagogik. Det andet hovedområde er Kontor, handel og forretningsservice, og det tredje er Fødevarer, jordbrug og oplevelser. Det fjerde hovedområde er Teknologi, byggeri og transport. Så kan du se sig selv arbejde indenfor et af disse, ganske brede, fagområder, så kan det være, at en erhvervsuddannelse er det rigtige valg for dig. Endnu en grund til, at en erhvervsuddannelse muligvis er det rette valg, er formen på uddannelsen. Hermed mener vi, at alle erhvervsuddannelser er et skønt mix af teori og praksis, mellem skoleforløb og praktiske arbejdsforløb. Denne vekselvirkning passer mange unge godt og betyder ofte, at de ikke bliver skoletrætte – som ellers er tilfældet for eksempelvis mange gymansieelever.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *