3 gode grunde til at tage cyklen i skole

Cykling har til alle tider været en af de bedste og miljøsikre måder at komme i skole på. En cykeltur har mange fordele for dig, da det er med til at holde dig sund og rask, du undgår også en masse af de følgesygdomme, der følger med overvægt. Sommeren er snart over os og det er tid til at få cyklen frem fra vinterhiet. Vi giver dig her 3 gode grunde til at tage cyklen fremfor bilen.

Cykel dig til bedre helbred

En af de væsentligste grunde til at cykelturen er god for dig, er at du ved at få bare en lille smule motion hver dag, får en sundere livsstil og muligvis også kan tabe lidt vægt. Er du ikke overvægtig, vil du med en daglig cykeltur kunne undgå at blive det. Undgår du overvægt, undgår du også de følgesygdommene der er forbundet med at være overvægtig, såsom for højt blodtryk, diabetes og hjertesygdomme. En lille tur på cyklen hver dag vil gøre, at du markant bliver sundere. En af de hyppigste årsager til dødsfald på verdensplan er hjertesygdomme. Når du cykler bare en times tid om ugen, vil du kunne mindske risikoen for at udvikle hjertesygdomme markant. Har du svært ved at finde tid til at tage i motionscenteret for at cykle, kan du jo med fordel bruge cyklen på vej til skole. Bare en kilometer på cykel hver vej, mindsker din risiko for at blive overvægtig og udvikle følgesygdommene.

Koncentrer dig bedre i skolen

En anden god grund til at tage cyklen i stedet for bilen eller offentlig transport, er at din koncentration i skolen bliver kraftigt forbedret. Så ved at tage cyklen vil du altså få mere ud af din undervisning. Hvilken uddannelse går du på? Ibc.dk tilbyder gymnasiale uddannelser. Ønsker du at være med til at beskytte miljøet mod forurening? Så start med at tage cyklen til Ibc.

Vær med til at redde miljøet

Den 3. factor der gør at det er en rigtig god ide at cykle til skole, er at det er langt mindre miljøskadeligt end en bil.  For det første så forurener en cykeltur meget mindre end en køretur med bilen. Da biler udleder Co2 som er med til at forurene miljøet og en luftforurening er med til, at føre til sygdomme som kræft og kan være med til at give slagtilfælde i form af blodprop i hjernen. Så ved at du cykler i skole kan du være med til ikke bare at gøre helbredet bedre for dig selv, men for alle, så du er med til at forebygge at andre ikke bliver syge. Når du ikke tager bilen, bliver der færre trafikpropper og kødannelse på vejene, da en cyklist fylder meget mindre end en bil. Gader bliver heller ikke overbelastet på samme måde og der skal ikke fra samfundets side investeres i vedligeholdelse af vejene, for cyklerne ødelægger ikke vejene ligeså hurtigt som bilerne gør. Når du tager cyklen i stedet for bilen, har du ikke behov for en bil og en bilforsikring, så du vil også kunne spare en del penge ved at cykle, for ikke nok med at du ikke skal betale bilforsikring, så skal du heller ikke betale vægtafgifter og benzin når du cykler, samt du skal heller ikke igennem dyre reparationer af bilen, hvis den er ved at være lidt gammel.

Find den rigtige cykel til dig

Har du besluttet dig for at tage cyklen i skole, skal du jo have en cykel, men til en cykel hører sig flere ting som du skal huske, det er en lås, lygter til især om vinteren og en cykelhjelm, for du kan stadig komme rigtig meget til skade. Hvis du falder på en cykel, kan en cykelhjelm være til en stor hjælp og redde dit liv.  På forbruger-test.dk er der test af cykler, hvor du kan se om du kan finde den cykel som passer til dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *