Drømmer du også om en karriere som iværksætter?

Er du en af de mange tusinde danske unge, som om lidt skal til eksamen og går og drømmer om et liv som iværksætter efterfølgende? Hvert år klækkes tusindvis af danske studenter, svende, bachelorer, kandidater og mange andre, som går med en iværksætterdrøm i maven – en drøm om at erobre Danmark eller verden med deres nye, skarpe, banebrydende idé.

Det er dejligt med unge mennesker, der tror på sig selv og har lyst og drive til at skabe noget. Selvom man er uddannet inden for det fag, man ønsker at være iværksætter inden for eller har haft fag som innovation, afsætning og økonomi, kan det være svært at overskue alt det, man skal have styr på som selvstændig erhvervsdrivende. Meget af det, der er svært at overskue, når man er iværksætter og helst skal bruge sin tid og energi på sit produkt eller sin idé, handler om det økonomiske og det juridiske. Disse ting kan ofte ende med at tage pusten fra iværksættere – unge som gamle. Tager det ikke pusten eller lysten fra én, kan det ende med at tage alt for meget tid, energi eller skabe en masse bekymringer som til sidst overskygger al den glæde, lyst og energi man oprindeligt havde.

Derfor kan det ofte være en god idé, at man som iværksætter får andre til at tage sig af en del af de formelle, økonomiske og juridiske dele af virksomheden. Det gør nemlig, at man trygt kan fokusere på det, man er god til og ønsker at bruge sin tid og sine ressourcer på. Heldigvis findes der masser af dygtige jurister, bogholdere og revisorer i Danmark, som du roligt kan overlade den slags ting til.

Et typisk eksempel på noget, der kan få iværksættere til at kaste håndklædet i ringen er varemærkeregistrering. De juridiske aspekter i mange dele af virksomhedsdrift og iværksætteri kan tage meget lang tid, hvis man ikke selv har fagligt kendskab til jura. Og netop derfor kan det lette mange iværksættere, skabe tid og overskud til det, der var udgangspunktet for drømmen om at blive iværksætter og skabe nye ideer, synergi og arbejdsglæde, hvis man ved, at kompetente mennesker tager sig af den del af processen.

Pøj-pøj til alle de kommende iværksættere – med og uden uddannelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *