3 lifehacks til den studerende

Når du studerer, er der rigtig mange ting man skal bruge sine penge på. Men man har ikke så mange af dem, man har lige SU’en som dækker huslejen og så er der deltidsjobbet, som skal give penge nok til alle ens udgifter. Derudover er der lektier, eksamen som er det man også skal bekymre sig for i hverdagen. I denne guide får du som studerende tips og tricks til at klare dig igennem de hårde år med lav økonomi og hårde eksamensperioder.

Læs med herunder, hvis du gerne vil have SU budgettet til at række lidt længere.

Sådan får du mest ud af dit madbudget

Når du er på SU, er der meget man skal bruge sine penge på en af disse poster som fylder meget i budgettet, er det mad du skal købe. Du skal både købe morgenmad, frokost og aftensmad. Dertil kommer der alle mellemmåltiderne. Det skal man så have hver dag i en måned, det er derfor det en af de højeste poser i de fleste studerendes budget. Derfor kan det være en fordel at købe mad i et supermarked og så lave mad derhjemme i stedet for at købe færdig mad ude, da det er meget dyre i længden. Den eneste post der er dyrere hos de fleste, er huslejen, det er et engangsbeløb hver uge som tager en stor del af det budget.

Dertil er diverse abonnement såsom Netflix og Spotify. Dog vild de fleste have det månedlige madbudget, som den næststørste udgift. Derfor vil jeg her give dig tips til, hvordan du bruger mindst muligt beløb på mad. Det tip som selvfølgelig er det bedste, er at du slet ikke betaler for maden. Det kan du gøre på to måder, hvis du har et arbejde, så kan du få frokost og måske aftensmad der. Mange steder er det inkluderet i lønnen, og nogle steder skal du betale en lille smule i kantinen. Her kan du spise meget og god mad, på den måde behøver du ikke at lave det store til aftensmad. Den anden måde du kan få billigt mad på er ved at du tager hjem til dine forældre en gang om ugen, eller oftere og spiser god mad hos dem.

Store elcykel test

Når du er studerende, så prøver man bruger så få midler på de mest uinteressante ting i livet. Specielt med transport, kan det hurtigt komme til at koste 5-600 kr. om måneden hvis man tager det offentlige, men hvis man cykler, så er det gratis. Det er ikke helt gratis dog, for der kan være reparationer på cyklen fra tid til anden. Det hårdeste er dog turen frem og tilbage fra skolen, når man er kommet alt for sent ud af døre, og så cykler man alt hvad man kan og så ender man alligevel med at komme nogle få minutter for sent og så har man det så varmt. Derfor kan det være en god idé med elcykel som kan køre hurtigere og man får ikke tråt særlig hårdt i pedalerne.

Executive Business MBA på DTU

En Executive Business MBA på DTU er udfordrende uddannelse, som tages ved siden af ens fuldtidsjob. Det er en generel lederuddannelse, som giver et overblik over mange af ledelsesprincipperne. En Executive MBA-studerende skal blive en bedre leder, det gælder både fagligt og personligt. Exceutive Busniess MBA på DTU kan opdels i tre forskellige hovedtemaer: innovation, NY Business Creation og Personal Leadership.

Der er forskellige måder at tage en MBA (Master of Business administration) på, dog er den MBA som man kan tage er på DTU en Executive MBA. Det vil sige at det er et deltidsstudie, hvor man tager uddannelsen samtidig med, at man arbejder i en fuldtidsstilling i en virksomhed. En MBA er derimod et fuldtidsstudie, så du studere der hele ugen, og det tager cirka et år at gennemføre som et MBA-program, der skal man som minimum have haft to års erhvervserfaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *